Skip to content
Societate

De teama unui nou incendiu, managerul Spitalului din Timişoara cere o autospecială în curtea unității

Cristian Oancea facebook/Cristian Oancea

După cea mai recentă tragedie dintr-o unitate sanitară din România, incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, din ce în ce mai mulți medici se tem că scenariul s-ar putea repeta în curând. Pentru eventuale situații extreme, experții în sănătate cer acțiuni pe măsură.

Cristian Oancea, manager al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, nu respinge scenariul potrivit căruia un mare incendiu cu victime ar putea izbucni la unitatea sanitară pe care o conduce. Din acest motiv, Oancea a trimis o solicitare la Inspectoratul pentru Situații de Urgență prin care cere ca în curtea spitalului să existe în permanență o autospecială.

Probleme și cu medicamentele, la Spitalul din Timișoara

De asemenea, medicul susține că nu mai are medicamente pentru persoanele cu COVID, decât pentru câteva zile și cere aprovizionarea urgentă. Cristian Oancea estimează că stocurile de medicamente vor ajunge doar pentru maximum o săptămână, scrie b1.ro.

În urmă cu câteva săptămâni, Spitalul Victor Babeș din Timișoara a anunțat că este nevoit să-și transforme parterul clădirii în zonă roșie, specială pentru persoaele cu COVID-19, care necesită suport respirator. Numărul de paturi a crescut de la 13 la 34 și implicit, și numărul de tuburi de oxigen.

Solicitarea managerului spitalului reprezintă o premieră pentru sistemul de sănătate din România, în contextul COVID. Rămâne de văzut ce decizie vor lua cei de la ISU, în contextul valului 4 și în urma tragediei de la Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *