Skip to content
Economie Politică

De toată jena! În bugetul pe 2019, Dragnea alocă bani pentru 200 de metri din Autostrada Unirii

alba24.ro

Trei asociații din zona Moldovei, anume „Moldova vrea autostradă”, „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8” au protestat vineri împotriva bugetului pe 2019 care nu include bani pentru realizarea autostrăzii A8, Iași – Tg.Neamț – Ditrău – Tg.Mureș.

Lipsa banilor din buget în condițiile în care există o lege care impune realizarea proiectului a fost numită de cele trei asociații „o nouă acțiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei”. Aprecierile apar într-un comunicat de presă remis vineri de cele trei asociații, citat de Digi24.

Chestionat de G4Media.ro,  purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, pentru că ar există bani alocați anul acesta pentru A8 și că a fost vorba inițial de o eroare în document care a fost rectificată. Banii ar fi cam 9 milioane de lei din care nu se poate face nici măcat un kilometru de autostradă.

“Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, sunt prinse în proiectul de buget credite bugetare în valoare de 9 milioane lei și credite de angajament (pentru anii viitori, angajate în acest an) în valoare de 37 milioane de lei”, a declarat Alin Șerbănescu. Din suma prevăzută pe acest an, respectiv 9 milioane lei,respectiv aproape 2 milioane de euro s-ar putea construi în jur de 200 de metri de autostradă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat la finele lunii noiembrie 2018, în ședință publică, legea care prevede construirea Autostrăzii Unirii. A fost o premieră la Palatul Cotroceni, de la care social-democrații au lipsit. Asta deși se numără printre semnatarii legii și au votat în favoarea ei. Șeful statului a profitat de ocazie pentru a lansa noi critici la adresa Guvernului. A avertizat Executivul că este cu ochii pe el pentru a se asigura că această autostradă va fi construită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *