Skip to content
Politică

De toată jena: un europarlamentar băsist încearcă să saboteze România la Bruxelles

en.wikipedia.org

Citiți în cele ce urmează despre un caz de toată jena: un europarlamentar băsist plătit cu peste 6.000 de euro lunar încearcă să saboteze România la Bruxelles.

Astfel, este vorba despre eurodeputatul Cristian Preda (membru în fostul PDL), cel care a cerut miercuri în plenul Parlamentului European suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului României în Consiliul UE, în baza articolului 7 al Tratatului UE, Preda invocând „o criză gravă a statului de drept” generată de modificările aduse legilor justiţiei, scrie Mediafax.

„La Bucureşti avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca şi în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiţiei, pentru a proteja politicieni corupţi”, a afirmat Preda.

Cristian Preda a adăugat că, în luna ianuarie, Guvernul a folosit o ordonanţă de urgenţă, însă acum utilizează „dictatura majorităţii parlamentare”.

Potrivit politicianului, CSM şi peste 4.000 de magistraţi au arătat că modificările aduse legilor justiţiei în Parlament „vor distruge autonomia puterii judecătoreşti”.

„Comisia Europeană a cerut Guvernului să consulte Comisia de la Veneţia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarmă. Şefii celor două Camere au un interes direct în aceste schimbări, unul dintre ei fiind condamnat, iar celălalt aflându-se sub anchetă pentru mărturie mincinoasă. Cei doi sunt liderii partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernare, aşa că blocajul politic e unul major. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi aşteaptă un ajutor de la Bruxelles. Mă tem că doar o reacţie dură mai poate rezolva ceva. Personal, cred că ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului şi suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu”, a conchis Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *