Skip to content
Politică

De unde are Nicuşor Dan bani de campanie? Legături cu Udrea şi PDL? EXCLUSIV FOTO

De unde are activistul Nicuşor Dan (preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul) bani de campanie pentru Primăria Generală a Capitalei, în alegerile din 2016? Ce spune despre posibilele lui legături cu Elena Udrea şi PDL.

Nicusor Dan

" "

Recent, au apărut în Bucureşti corturi cu chipul lui Nicuşor Dan şi sigla Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), o entitate pe care activistul intenţionează să o transforme în partid politic pe 27 noiembrie, când Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să se pronunţe în acest sens. Contactat de PSnews.ro, Dan a confirmat că intenţionează să candideze pentru fotoliul lăsat gol de Sorin Oprescu, dar a precizat că acele corturi au alt scop.

„Da, intenţionez să candidez la Primărie, dar corturile sunt pentru altceva. Este o campanie de strângere de semnături, pentru a obliga cele 7 primării din Bucureşti să-şi pună pe site contractele din ultimii 3 ani şi să semneze un contract cu o firmă de audit, astfel încât să vadă firma de audit cum s-au cheltuit banii din ultimii 3 ani şi pentru ca ANI să verifice averile directorilor din cele 7 primării. Asta este campania”, a declarat activistul.

Totodată, el ne-a vorbit despre finanţarea de care beneficiază, precum şi despre sursele din care vin banii.

„Sunt între 10 şi 15 persoane, cu sume între 50 şi 4.500 de lei”, a afirmat Nicuşor Dan, care a evitat să menţioneze vreun nume, explicând că, deocamdată, nu are acceptul în acest sens: „Nu am acceptul lor să le dau, dar cel puţin sumele le vor face publice, cum am făcut şi în 2012”.

De asemenea, activistul a subliniat că niciunul dintre susţinătorii săi financiar nu este demnitar.

„Niciunul dintre ei nu e demnitar; în rest, sunt oameni normali. Lucrează în companii, sunt arhitecţi, avocaţi, deci profesiuni liberale”, a spus Dan.

Nu în ultimul rând, posibilul candidat la Primăria Bucureştilor a dat asigurări că nu are vreo legătură cu Elena Udrea ori cu fostul PDL, aşa cum a fost acuzat în campania din 2012, din cauza suprapunerii unor puncte din programele celor doi politicieni.

„N-am avut niciun fel de legătură cu PDL-ul de atunci, ba chiar am făcut plângere penală împotriva PDL. Cu 3 zile înainte de campanie, au distribuit un ziar care se numea «Salvaţi Bucureştiul», fără niciun acord din partea mea. Elena Udrea nu a candidat în 2012 (ci Silviu Prigoană); oricum, nu am avut niciun fel de legătură. Eu am făcut o conferinţă de presă atunci, în care am criticat programele lui Oprescu şi Prigoană. La Prigoană, cel mai penibil era că spunea, în programul lui electoral, că toate cele 7 primării vor păstra contractele cu firmele de salubritate, printre care se număra şi firma lui”, a încheiat Nicuşor Dan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *