Skip to content
Puterea Știrilor Video

De unde vine frustrarea protestatarilor: ”Vlad Voiculescu râde când anunță restricțiile. El e ca la o emisiune de umor acolo”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PSD Dan-Cristian Popescu susține că protestele din ultimele zile sunt rezultatul unei „frustrări” a populației față de noile restricții impuse de Guvern. Social-democratul afirmă că această frustrare a populației vine în urma nerespectării regulilor chiar de către membrii Executivului, făcând referire la Vlad Voiculescu și Raluca Turcan, surprinși fără mască.

”Protestele întotdeauna sunt un vârf de aisberg care reflectă o stare de nemulțumire din cadrul populației. Lumea este nemulțumită, și aici nu mă refer doar la cei care merg la proteste. Nemulțumirea este dată de eșecul autorităților de a lua măsurile cele mai bune în lupta cu această pandemie. 

" "
" "

Vedem foarte multe măsuri contradictorii, măsuri care favorizează aglomerațiile cum ar fi cea cu închiderea magazinelor la ora 18.00, pentru că în acea zi lumea se va înghesui într-un interval orar mai mic și aceste magazine vor fi mai aglomerate. Sunt lucruri de logică elementară.

Ni se tot aruncă în față de un un an de zile niște decizii luate de așa zișii specialiști și nimeni nu i-a văzut. Lumea a început să bănuiască că acești specialiști nu există și că e vorba doar de anumite persoane politice care copiază papagalicește niște măsuri pe care le-au văzut în alte țări, doar că copiază din alte țări care nu au avut un mare succes în lupta cu pandemia. Sunt măsuri din Europa, care este cel mai mare focar din lume de propagare a virusului.

Vedem că sunt niște măsuri care nu ne ajută în lupta cu această pandemie. Sunt țări ca Germania care nu te obligă să porți masca pe stradă. E un pic absurd să porți masca când mergi singur în parc doar pentru că așa a zis Guvernul. Dânșii recomandă ca atunci când intri într-o aglomerație să porți mască”, spune social-democratul.

Acesta susține că măștile de protecție nu ar trebui purtate în aer liber, ci doar în interior și în spațiile aglomerate.

„În logica mea de matematician, atunci când ești singur în parc nu cred că trebuie să porți masca pentru că nu ai cum să dai sau să iei virusul de la altcineva. Dacă ești într-o încăpere cu încă 20 de oameni sau într-o zonă foarte aglomerată ca Piața Romană, atunci e recomandat să porți masca. Logica trebuie să primeze și măsurile trebuie să aibă un anumit sens.

Germania recomandă masca în aglomerație, ceea ce este și logic. Ei spun să se folosească mască FPP, nu orice fel de mască, pentru că la noi, dacă ne uităm pe stradă, nu toate măștile sunt conforme și medicale, sunt tot felul de măști din material textil și nu știe nimeni dacă au eficiență sau nu.

Haideți să purtăm măștile care trebuie când trebuie, nu doar să spune că așa e legea. Unii oameni respectă legea și doar de asta poartă masca, dar unii dintre noi mai și gândim”, susține Dan-Cristian Popescu.

Deputatul este de părere că locuitorii care au ajuns să recurgă la nerespectarea regulilor de combatere a pandemiei o fac din cauza exemplului negativ dat de guvernații care, la rândul lor, nu respectă măsurile de prevenție, precum ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a fost surprins fără mască în Parlamentul României.

„Cei care nu respectă regulile de distanțare și nu poartă masca de protecție reprezintă un pericol pentru cei care vin în proximitatea lor. Dânșii nu respectă aceste reguli pentru că sunt supărați din motivele pe care vi le-am spus mai devreme și din motive economice. Sunt foarte multe companii, producătorii de alimente, transportatorii de alimente, familiile celor care sunt angajați în aceste activități.

Sunt foarte mulți oameni care suferă, cărora Guvernul le-a promis ajutoare care nu prea se aplică și oamenii așteaptă acele granturi. Nu se aplică și se mișcă foarte greu. Degeaba îi dai un ajutor în 3 ani când el are nevoie acum. Poate peste 3 ani firma va fi deja închisă și va rămâne fără loc de muncă.

Reacția Guvernului a fost declarativ foarte bună în timpul campaniei electorale, dar aproape inexistentă după alegeri și oamenii resimt acest lucru. Vorbim despre așteptări neonorate, despre persoane care au de-a face cu foarte multe probleme din cauza acestei pandemii dublate de măsuri inadecvate ale Guvernului și măsuri ilogice. Aceste lucruri dau o stare de frustrare.

Aș mai adăuga și multiplele cazuri în care înalții oficiali care propun aceste măsuri nu respectă măsurile propuse de dânșii. L-am văzut pe domnul Voiculescu fără mască în Parlament, l-am văzut pe domnul Voiculescu râzând înainte de a anunța niște măsuri care sunt importante și grave. Dânsul era ca la o emisiune de umor acolo. Sunt foarte veseli cei de la Ministerul Sănătății, dar nu prea își fac treaba.

Sunt foarte multe întâmplări cu înalți oficiali care una spun și alta fac. Oamenii văd și sunt frustrați. Pe noi ne amendați și ne obligați să facem niște lucruri ilogice și voi nu le respectați și o mică parte dintre acestei frustrați ies în stradă”, a conchis Dan Cristian Popescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *