Skip to content
București

De văzut în București. Începe festivalul „Culese din Balkani”

A doua ediție a Festivalului de film documentar „Culese din Balkani”  începe vineri (4 – 6 noiembrie) și prezintă peste 30 de proiecții de film documentar, dezbateri pe măsură cu antropologi, etnologi și regizori, Ziua țuicii, cu o expoziție din colecția Costică Acsinte, cu tururi prin Arhiva de Imagine a Muzeului Țăranului și multe alte evenimente.

Festivalul are loc la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului, iar accesul este gratuit, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.
Nea Vasile și Taraful de la Mârșa vor încheia ediția a II-a a festivalului cu o petrecere la Clubul Țăranului.

Secțiuni Culese din Balkani

AntRO este o secțiune dedicată unor regizori români de film documentar care au urmat cursuri de antropologie și/sau etnografie vizuală sau antropologi străini care au făcut filme în Romania. Majoritatea filmelor din această secțiune au fost realizate ca parte a cercetărilor lor din cadrul programelor universitare pe care le-au urmat.

Balkanica este secțiunea internațională cu filme din Grecia, Serbia, Macedonia, Republica Cehă, Bosinia și Herțegovina, Kosovo, Albania și Bulgaria.

Special Manakia este dedicată fraților Manakia, pionierii fotografiei și al filmului din Balcani.

Focus Delta, documentare filmate în Delta Dunării, una dintre regiunile României care face parte atât în spirit cât și geografic din zona balcanilor.

Roma Stories, secțiune ce conține trei filme cu trei abordări diferite ale poveștilor minorității rome din România.

official-programme-culese-din-balkani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *