Skip to content
Politică

Debarcarea Guvernului Dăncilă. Victor Ponta a anunțat cum va vota Pro România la moțiunea de cenzură EXCLUSIV

Inquam Photos / Bogdan Danescu

O moțiune de cenzură urmează să fie depusă în perioada imediat următoare de către opoziția din România, așa cum a declarat recent însuși președintele celei mai mari formațiuni politice de opoziție din România: Ludovic Orban.

„Cu siguranţă (vom depune o moţiune împotriva guvernului – n.r.), avem o echipă de negociere care este angrenată în negocieri cu toate grupurile parlamentare şi de asemenea negocieri cu parlamentari din majoritate, pentru că e clar, ca să treacă o moţiune de cenzură avem nevoie de 67 de voturi suplimentare faţă de voturile opoziţiei actuale. Or, pentru a obţine aceste voturi, căutăm să purtăm discuţii cu toate grupurile parlamentare, UDMR, ALDE şi de asemenea cu foarte mulţi parlamentari individuali din zona PSD, unde este din ce în ce mai clar că nemulţumirea faţă de Dragnea, faţă de guvernul Dăncilă este în creştere în rândul parlamentarilor din majoritate”, declara Ludovic Orban.

În acest context, PSnews.ro a luat legătura cu fostul premier al României, Victor Ponta, actual lider al formațiunii politice ”Pro România”, pentru a afla cum va vota partidul său la moțiunea de cenzură ce se anunță a fi un examen destul de greu pentru opoziție.

Astfel, întrebat cum va vota formațiunea politică la conducerea căreia se află, Victor Ponta a declarat că partidul său va vota schimbarea Guvernului Dăncilă, însă nu va fi de acord cu un Guvern Ludovic Orban.

„Vom vota pentru schimbarea Guvernului Dăncilă, însă contra oricărui Guvern Ludovic Orban”, a declarat Victor Ponta pentru PSnews.ro

Întrebat dacă a fost contactat de către liderul PNL, Ludovic Orban, pentru o discuție pe acest subiect, ex-premierul a negat.

”Nu. Ludovic Orban nu a luat legătură cu noi pe acest subiect, până în acest moment”, a subliniat acesta.

Mai mult, l-am întrebat pe președintele Pro România ce șanse vede ca moțiunea de cenzură să treacă. În replică, Victor Ponta a adăugat că:

„Azi, nu văd nicio șansă pentru ca această moțiune să treacă. Însă, dacă se fac pașii despre care am mai vorbit public, atunci vor exista șanse adevărate ca această moțiune să dărâme Guvernul Viorica Dăncilă. Noi vom vota moțiunea de cenzură, însă, așa cum am mai precizat, trebuiesc îndeplinite anumite condiții pentru ca această moțiune să aibă șanse de reușită”.

Amintim că, potrivit lui Ponta, formaţiunea sa este dispusă a se implica în construirea unei alternative cu un guvern proeuropean.

“Dacă vii şi ne spui ‘hai să o dăm jos pe Dăncilă (…) ca să punem pe guvernul Orban’, nu vrem. Ar fi o mare greşeală. Cădem din lac în puţ. Dacă există şi se construieşte, participăm şi noi la aceste discuţii, să construim alternativa cu un guvern proeuropean care să conducă bine România în cele şase luni de Preşedinţie a Consiliului, cu oameni pregătiţi, care vorbesc bine limba română, după care vorbesc şi engleză, poate şi altă limbă străină, cu nişte miniştri care iau deciziile la guvern şi nu se iau la Scroviştea sau la Kisellef şi ei doar le pun în practică, evident că susţinem acest lucru”, a mai afirmat Ponta.

În context, liderul PRO România a criticat lipsa de “profesionalism şi seriozitate” de care dau dovadă conducerile PSD şi PNL.

Din partidul de guvernare, la PSD se continuă să se dea afară între ei – şi sunt daţi afară oameni, nu ştiu, ca domnul Ţuţuianu, care era de 20 de ani în PSD, domnul Neacşu, de vreo 18 ani, de cei care au venit ulterior de la alte partide. Oricum, atenţia pentru guvernare şi pentru legi bune este zero, toată energia se foloseşte în bătălia internă, pe cine mai dă afară. La PNL nu există niciun fel de alternativă în acest moment. Am văzut că şi ei se ceartă, dar măcar sunt în Opoziţie, nu ne afectează viaţa noastră de zi cu zi. Cu atât mai mult sper ca PRO România să ofere acea parte de profesionalism şi seriozitate care a dispărut total din PSD şi PNL, din conducere, şi de care este foarte mare nevoie”, a opinat Victor Ponta,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *