Debitele Dunării la intrarea în ţară, mult peste media lunii ianuarie – ANAR

Sursa foto: Facebook

Debitele Dunării la intrarea în ţară se situează în jurul valorii de 8.720 mc/s, fiind cu mult peste media lunii ianuarie, de 4.950 mc/s, şi vor ajunge în data de 13 ianuarie în jur de 8.320 mc/s, conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), notează specialiştii Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), pe pagina de Facebook.

Aceştia precizează, totodată, că nu se estimează evoluţii negative în calitatea apelor Dunării pe teritoriul românesc în urma accidentului care a avut loc sâmbătă dimineaţa, la graniţa dintre Serbia şi Croaţia, când o barjă cu o încărcătură de 1.000 de tone de azot s-a scufundat, scrie Agerpres.

„Analizele de calitate de la Priza Porţile de Fier II confirmă faptul că indicatorii de calitate ai apelor Dunării se încadrează în parametri normali. Specialiştii noştri monitorizează cu atenţie sporită calitatea apelor Dunării la intrarea în ţară în contextul accidentului survenit sâmbătă dimineaţă la graniţa dintre Serbia şi Croaţia, când o barjă cu o încărcătură de 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre. Ţinând cont de evoluţia debitelor Dunării, precum şi de distanţa de circa 220 km de la locul producerii accidentului în Serbia, în zona Banska Palanka, nu se estimează evoluţii negative în calitatea apelor Dunării pe teritoriul românesc”, notează ANAR.

De asemenea, temperaturile scăzute nu favorizează înflorirea algală, se mai arată în postare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL