Skip to content
Politică

Deblocăm Bucureștiul. Cristian Bușoi: Astăzi trecem la etapa următoare! FOTO

PNL București a organizat joi, 13 decembrie , la Palatul Parlamentului o dezbatere publică la finalul campaniei #DeblocămBucureștiul. În deschiderea evenimentului, președintele PNL București a vorbit despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Capitala: traficul.

Facem precizarea că la eveniment au participat și reprezentanți ai societății civile, organizațiilor patronale și sindicale, specialiști în domeniul transportului și urbanismului, conducerea PNL de la nivel național și din București.

”Este o consultare la care am invitat experți și oameni dinafara politicii, dinafara PNL, oameni care au vorbit în spațiul public despre soluții legate de divizarea traficului în București. Cea mai importantă și cea mai grea problemă care trebuie rezolvată astăzi în București și care, din păcate, în acest moment nu reprezintă o prioritate de politică publică, nici pentru actuala administrație de la nivelul Bucureștiului, nici pentru cea de la nivel guvernamental. Noi am demarat o campanie de informare și de consultare a bucureștenilor. Această campanie s-a desfășurat sub titlul ”Deblocăm Bucureștiul”. Sute de voluntari, foarte mulți dintre cei care sunteți prezenți astăzi în sală –  și vă mulțumesc încă o dată pentru implicare – timp de o lună și jumătate au fost în teren, au vorbit cu bucureștenii, i-au consultat, le-a explicat situația gravă în care se află astăzi traficul în București, fluidizarea traficului în București, le-au prezentat câteva dintre prioritățile și soluțiile pe care le credem, și au colectat la rândul lor toți acești colegi, părerile, ideile, sugestiile lor despre cum ar putea fi îmbunătățit  traficul din Capitală.

Ne dorim cel puțin două lucruri: ca PNL, filiala București, să fie acea forță politică care să devină credibilă că va rezolva problema traficului în București. Până la urmă va fi principalul nostru proiect pentru bucureșteni, fie că ne aflăm în opoziție, fie că la un moment dat vom ajunge să avem un cuvânt mai greu de spus în guvernarea Capitalei. Al doilea obiectiv major este acela că PNL este și trebuie să fie din ce în ce mai bun, și în mintea oamenilor. Opoziția cu soluții. Nu vreau să fiu malițios față de alte forțe politice din Opoziție, dar ceea ce ne definește, ceea ce vrem să transmitem prin fiecare acțiune și prin fiecare lucru pe care îl facem, este acela că avem soluții. Că suntem opoziția care are soluții”, a susținut Cristian Bușoi.

 

 

 

Mai mult, europarlamentarul a atras atenția că scopul PNL  nu este doar de a veni cu ”soluții frumoase”, ci și de a încerca să le implementeze.

Astăzi trecem la etapa următoare. Prezentăm câteva dintre concluziile pe care le-am discutat cu bucureștenii și cel puțin la fel de important, vom începe să intrăm în substanța soluțiilor pentru deblocarea Bucureștiului. Oameni din grupul nostru de lucru, din interiorul PNL, care au experiență, expertiză, și care de-a lungul carierei lor -trecute și prezente- s-au lovit cu problemele traficului și infrastructurii în general, dar extrem de important: am invitat și îi mulțumesc încă o dată că a răspuns invitației, pentru o discuție tehnică și nu politică, oameni care reprezintă diverse asociații, diverse organizații care monitorizează sau care au ca obiect de activitate probleme legate de trafic și de București, precum și oameni care au avut un cuvânt de spus și care știu foarte bine ce ar trebui făcut în București. Pentru a colecta aceste soluții de la domniile lor, pentru a le încorpora în programul nostru și pentru ca mai apoi să începem un dialog cu celelalte forțe politice din Consiliul General și evident – dacă va fi deschis – cu partidul care guvernează astăzi Bucureștiul, inclusiv cu doamna primar general. Scopul nu este doar de a veni cu soluții frumoase, ci și de a le încerca să le implementăm”, a susținut europarlamentarul liberal.

 

LIVE Palatul Parlamentului 13.12.2018 – Eveniment PNL București – ”Deblocăm Bucureștiul”

Publicată de PS News pe Joi, 13 Decembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *