Deca: Am propus ca școlile unde sunt probleme de violență să fie monitorizate video timp de un an

Sursă foto: Facebook / Ligia Deca

Şcolile în care sunt probleme legate de violenţă ar putea fi monitorizate video timp de un an de zile, fără acordul celor vizaţi.

Decizia de a porni camerele va rămâne însă la latitudunea conducerii unităților de învățământ.

Este cea mai nouă propunere pe care ministerul Educaţiei o face, după ce varianta precedentă a stârnit numeroase critici.

Pentru cazurile în care școala are probleme de violență dovedită, prin sesizări, prin cazuri grave, acest acord să nu mai fie necesar, pentru o perioadă limitată de timp. Noi am propus un an de zile, este încă în consultare cu partenerii noștri, astfel încât acolo unde este o problemă de siguranță să existe posibilitatea utilizării aparatului audio video, noi spunem că această normă este echilibrată, este în consonanță cu legislația națională și cu regulamentele internaționale, vom vedea, care va fi forma, până la urmă, aprobată de guvern, intenția noastră a fost să dăm școlilor încă un instrument împotriva fenomenului de violență care, dacă suntem sinceri, nu aparțin doar școlilor, este un fenomen în societate, a subliniat Ligia Deca la INFO EDU.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL