Deca anunță sprijin financiar pentru programul Săptămâna Verde

ligia-deca-media.pnl
Sursa foto: media.pnl.ro
Ligia Deca, ministra Educației, a comunicat că are intenția ca, începând cu anul școlar viitor, să fie implementat un sprijin financiar pentru școli, astfel încât activitățile din cadrul Săptămânii Verzi, care implică deplasări sau resurse specifice, să fie asistate prin alocarea de fonduri distribuite de către Ministerul Educației.
Ligia Deca a participat marţi, la finalul campaniei „Reciclăm în România”, organizată de Ministerul Mediului.
„De anul trecut, avem în structura anului şcolar, Săptămâna Verde. Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi – saptamanaverde.edu.ro. Practic, ea include resurse educaţionale, o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în Săptămâna Verde, trasee educative, precum și instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice în Săptămâna Verde”, a explicat Ligia Deca.
Aceasta a precizat că doreşte dezvoltarea programului Săptămâna Verde, inclusiv prin acordarea unui ajutor financiar şcolilor care organizează diverse activităţi.
„Ne dorim ca parteneriatul nostru cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, alături de celelalte instituţii relevante, să crească numărul acestor resurse şi mai ales accesul elevilor sau al tinerilor de toate vârstele în zone care să le stimuleze comportamentele sănătoase în ceea ce priveşte protecţia mediului. Vom dezvolta acest program al Săptămânii Verzi, am preluat feed-backul după primul an de implementare, ştim cu toţii că începutul nu e niciodată simplu şi nici perfect. Vom ține cont de ideile primite din partea școlilor și a societății civile. De asemena, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli în aşa fel încât activităţile care presupun deplasări sau resurse care costă să fie susţinute prin fonduri gestionate de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu   Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a mai transmis Ligia Deca.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL