Deca: Banca Mondială – unul dintre cei mai importanţi parteneri în modernizarea educaţiei din România

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA/ Ligia Deca
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Banca Mondială a fost şi rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri internaţionali în modernizarea educaţiei din România, iar experienţa acumulată de echipa băncii în România este „un atu” în parteneriatul viitor, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, cu prilejul unei vizite la instituţia bancară internaţională.

„Banca Mondială a fost şi rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri internaţionali în modernizarea educaţiei din România. Experienţa acumulată de echipa Băncii în ţara noastră este un atu în parteneriatul viitor, axat pe implementarea cu succes a celor două legi ale educaţiei intrate în vigoare anul trecut. Este important ca viitoarele programe de cooperare să construiască pe parteneriatul solid existent, răspunzând provocărilor actuale, în complementaritate cu priorităţile şi fondurile europene”, a afirmat Ligia Deca, potrivit unui comunicat remis presei.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, au fost invitaţi de Banca Mondială la Washington D.C. pentru a prezenta echipei globale a băncii evoluţia politicilor educaţionale din România în ultimii 10 ani.

Evenimentul a fost găzduit de Luis Benveniste, director global al Sectorului Educaţie, şi Halsey Rogers, economist principal în Sectorul Educaţie din cadrul Băncii Mondiale.

„Interesul reprezentanţilor Băncii s-a manifestat în zona evoluţiei politicilor educaţionale şi a procesului de învăţare din România, precum şi a provocărilor educaţionale actuale. Alte teme de discuţie au fost impactul proiectului ROSE, evoluţia priorităţilor educaţionale din România, rezilienţa şi viitorul sistemului românesc de educaţie”, se arată în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL