Deca, despre cazul de la Şcoala ”Nicolae Titulescu”: Am solicitat Corpului de Control să facă un control

Sursa: news.ro

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, despre cazul de la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti, că a solicitat Corpului de Control al ministrului să meargă să facă verificări atât la unitatea de învăţământ, cât şi la Inspectoratul Şcolar. Ea a menţionat că Ministerul Educaţiei a aflat din presă despre acest caz şi nu a fost notificat de şcoală sau de inspectorat.

Ligia Deca a fost întrebată, marţi, despre cazul de la Şcoala ”Nicolae Titulescu”, unde un elev ar fi fost violat de două ori, în toaleta unităţii de învăţământ.
”Trebuie să avem toleranţă zero pentru violenţa în şcoli. Una dintre principalele misiuni ale conducerii şcolii este asigurarea unui climat de siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Imediat ce am fost notificaţi, am discutat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a avut control la faţa locului, ne-a remis un raport în această dimineaţă. Am decis ca începând de astăzi să trimitem Corpul de Control al Ministerului Educaţiei pentru a avea un punct de vedere suplimentar, obiectiv, în aşa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea şi adresarea cazurilor de violenţă în şcoli sunt respectate”, a afirmat ministrul Educaţiei.
Ligia Deca a fost întrebată ce conţine acel raport.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL