Deca: În ultimii doi ani, municipiile din România au încheiat 116 contracte de finanţare cu Ministerul Educaţiei

Sursa foto: Ligia Deca

Municipiile din România au încheiat în ultimii doi ani 116 contracte de finanţare cu Ministerul Educaţiei vizând mai multe categorii de investiţii, precum dotarea unităţilor de învăţământ, dezvoltarea campusurilor de învăţământ dual, dezvoltarea serviciilor de educaţie timpurie complementare sau construcţia de şcoli-verzi, a afirmat luni ministrul Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a participat la dezbaterile din cadrul Summitului Autorităţilor Publice Municipale.

„Un punct central a fost direcţia comună de investiţii prin PNRR în infrastructura educaţională. În ultimii doi ani, municipiile din România au încheiat 116 contracte de finanţare cu Ministerul Educaţiei în acest scop, vizând mai multe categorii de investiţii, precum dotarea unităţilor de învăţământ, dezvoltarea campusurilor de învăţământ dual din România, dezvoltarea serviciilor de educaţie timpurie complementare sau construcţia de şcoli-verzi. Valoarea acestor contracte este de peste 3,7 miliarde lei, o sumă record dedicată educaţiei. Din această sumă, peste 2,2 miliarde de lei sunt dedicate numai investiţiei pentru dotarea şcolilor cu mobilier modern, echipamente IT în fiecare sală de clasă, cu laboratoare de informatică şi de ştiinţe, săli de sport, cabinete şcolare ori ateliere de practică”, a scris Deca pe Facebook.

Ea a spus că nu a mai existat o finanţare de asemenea amploare pentru modernizarea şcolilor româneşti până în acest moment.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: