Ligia Deca, ministrul educaţiei, a declarat miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe” că se marchează semnarea primelor contracte de finanţare ce vor îmbunătăţi semnificativ infrastructura educaţională din România, prin care peste 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar, palate şi cluburi ale copiilor precum şi centre de resurse şi asistenţă educaţională se vor moderniza vizibil.
„Ne aflăm astăzi aici ca să marcăm semnarea primelor contracte de finanţare ce vor îmbunătăţi semnificativ infrastructura educaţională din România. Avem peste 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar, palate şi cluburi ale copiilor precum şi centre de resurse şi asistenţă educaţională care se vor moderniza vizibil”, a spus ministrul Educaţiei.
Ligia Deca a arătat că acestea vor primi mobilier nou, vor fi dotate cu laboratoare de informatică, de ştiinţe, multidisciplinare, cabinete şcolare pe discipline, săli de sport, ateliere de practică şi echipamente IT.
Ministrul Educaţiei a mai declarat că investiţiile de peste 1 miliard de euro sunt necesare şi pentru realizarea reformelor din pachetul legilor educaţiei.
„Infrastructura educaţională adecvată permite aplicarea noilor metode pedagogice, crescând motivaţia elevilor dar şi a cadrelor didactice pentru un învăţământ de calitate”, a arătat ea.
Ministrul educaţiei a ţinut să precizeze că cunoaşte faptul că profesorii au susţinut procesul de învăţământ, de multe ori, fără să aibă la dispoziţie materialele didactice necesare.
„Cunoaştem această situaţie şi tocmai de aceea în cadrul acestui apel de proiecte am introdus şi materialele didactice, fiindcă este nevoie ca toţi dascălii să aibă cele necesare pentru a-şi desfăşura activităţile cu elevii”, a menţionat Deca, adăugând că o componentă importantă este dotarea laboratoarelor de practică din învăţământul tehnoloc, care sprijină o altă reformă, şi anume crearea unei rute profesionale complete pentru toţi elevii care doresc să îşi continue studiile în învăţământul tehnic superior.”
Ligia Deca a completat:
„Ţine de noi să ne asigurăm că fondurile din PNRR pentru învăţământ vor fi utilizate cu succes pentru ca mai apoi, în anii următori, să vedem cât mai multe rezultate concrete ale acestor acţiuni”.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News