Deca îşi explică declaraţiile privind ştergerea comentariilor de pe pagina sa de Facebook

ligia-deca-media.pnl
Sursa foto: media.pnl.ro

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi-a nuanţat declaraţiile legate de faptul că angajaţii care se ocupă de comunicare în ministerul pe care îl conduce şterg comentariile negative postate online.

Într-o declaraţie făcută vineri, Deca a explicat că este vorba despre „a modera” comentariile din mediul online, în sensul în care cele care conţin injurii sunt şterse, nu cele dezaprobatoare la adresa sa. „Aşa cum nu înjurăm pe stradă şi nu lăsăm înjurături pe pereţii şcolilor si ai caselor, aşa nu putem lăsa un cont de ministru, care este citit de către elevii din toată ţara, cu măscări sau cu înjurături”, spune Ligia Deca.

„Mesajele de pe Facebook nu sunt şterse, ele sunt moderate, ca  la orice cont public. Spaţiul de social media, spaţiul Facebook este, conform deciziilor instanţelor, un spaţiu public. Aşa cum nu înjurăm pe stradă şi nu lăsăm înjurături pe pereţii şcolilor si ai caselor, aşa nu putem lăsa un cont de ministru, care este citit de către elevii din toată ţara, cu măscări sau cu înjurături. Nu am spus niciodată că acele comentarii negative sunt moderate. Din contră, dacă cineva consultă pagina mea de Facebook, o să vadă că există şi comentarii pozitive, şi comentarii negative. Însă eu cred că trebuie să existe civism în ceea ce înseamnă dialogul între noi şi, aşa cum nu avem un dialog necivilizat în relaţiile sociale de zi cu zi, faţă în faţă, aşa trebuie să avem grijă să avem un limbaj civilizat şi în mediul online şi aceasta a fost declaraţia mea la lansarea ghidului Salvaţi Copiii care viza tocmai evitarea bullyingului în mediul online”, a afirmat, vineri, la Sinaia, Ligia Deca, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor.
Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care ministrul a fost întrebat dacă subalternii săi şterg comentariile negative de pe Facebook.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: