Deca: Parteneriatul Strategic – constant, indiferent de culoarea politică a administraţiilor de aici

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat marţi că Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA rămâne constant, „indiferent de culoarea politică a administraţiilor de aici sau de peste ocean”.

„Este unul dintre subiectele discutate în spaţiul public. Ceea ce ştim este constanţa Parteneriatului Strategic România – Statele Unite, indiferent de culoarea politică a administraţiilor de aici sau de peste ocean. De asemenea, dacă ar fi să evoc discuţiile pe care le-am avut în vizita oficială efectuată în Statele Unite, atât la Departamentul de Stat, cât şi la Departamentul de Educaţie, gândim adâncirea Parteneriatului Strategic – componenta de educaţie”, a spus Deca, la Academia Română.

Ministrul, care a participat la o manifestare desfăşurată la Academia Română, dedicată marcării a 25 de ani de la participarea României la Smithsonian Folklife Festival, a subliniat că există „o tradiţie de schimburi şi de cooperări academice şi de cercetare la nivel universitar.

„Sigur, Programul Fulbright este deja ‘marcă înregistrată’, dacă doriţi, şi rezultatele lui se văd în legătură mai strânsă dintre noi. Am discutat cu partenerii americani rediscutarea acordului de parteneriat pe Educaţie, pentru includerea unei colaborări în domeniul politicilor publice. Avem provocări similare în anumite domenii şi avem expertiză de ambele părţi, care poate fi adusă împreună. Şi în acest sens ne dorim o creştere a nivelului de colaborare”, a adăugat Deca.

Ligia Deca şi-a exprimat încrederea că alegerile care vor urma „nu vor impacta” în vreun fel angajamentele reciproce româno-americane.

„Deci nu cred că alegerile care vor urma vor impacta în vreun fel acest angajament. El este, ştiu eu, la nivel intelectual şi la nivelul tuturor instituţiilor care generează politici publice. (…) Cel mult cred că putem avea o reiterare a angajamentului deja existent între cele două state. Pe scurt, nu văd niciun pericol, văd numai posibilităţi şi oportunităţi”, a spus Deca.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: