Deca: Pentru a scădea rata abandonului şcolar, trebuie să investim toate resursele pe care le avem la dispoziţie

Sursă foto: Facebook / Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat miercuri, la finalul unei vizite pe care a efectuat-o în judeţul Vâlcea, că pentru a scădea rata abandonului şcolar e nevoie ca toate resursele aflate la dispoziţie să fie investite.

Deca a semnat contractele de finanţare în cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS) pentru nouă şcoli din judeţ, astfel că numărul unităţilor de învăţământ gimnazial vâlcene care primesc finanţare prin PNRR pentru a diminua riscul ca elevii să părăsească de timpuriu şcoala a ajuns la 50.

„Pentru a scădea rata abandonului şcolar, trebuie să investim toate resursele pe care le avem la dispoziţie şi să învăţăm permanent din experienţele anterioare. Astăzi, mă aflu în vizită la Vâlcea, unde am semnat nouă contracte de finanţare pentru nouă şcoli din judeţ, în vederea reducerii abandonului şcolar. Până acum, 50 de unităţi de învăţământ din Vâlcea sunt finanţate prin PNRR pentru a-şi încuraja elevii să vină la şcoală. Printre altele, toate aceste contracte de finanţare se materializează în activităţi remediale, activităţi extraşcolare, precum excursiile sau taberele, activităţi de amenajare a spaţiilor cu rol didactic, precum şi dotarea acestora cu echipamente IT moderne. La fel de important este că prin această finanţare se pot oferi şi masă caldă pentru elevi sau materiale didactice şi rechizite”, a transmis pe pagina de Facebook ministrul Educaţiei.

Cele nouă noi şcoli din Vâlcea care vor beneficia de fonduri pentru reducerea abandonului şcolar sunt Şcoala Gimnazială Runcu, Şcoala Gimnazială Titeşti, Şcoala Gimnazială Mitrofani, Şcoala Gimnazială „Bartolomeu Valeriu” Glăvile, Şcoala Gimnazială Mădulari, Şcoala Gimnazială Creţeni, Şcoala Gimnazială Goleşti, Şcoala Gimnazială „Ioan Didicescu” Voiceşti şi Şcoala Gimnazială Milcoiu, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Inspectorul şcolar general Mihaela Andreianu a precizat că ministrul Educaţiei s-a oprit şi la şcoala din comuna Ioneşti, una dintre primele unităţi de învăţământ din Vâlcea care au demarat activităţi prin acest program în cadrul căruia primele 26 de contracte au fost semnate încă din septembrie 2022.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: