Deca: România şi Republica Moldova vor găzdui Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna

Sursă foto: Facebook / Ligia Deca

România şi Republica Moldova vor găzdui începând cu iulie 2024 Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna, cea mai extinsă cooperare interguvernamentală voluntară, care reuneşte 49 de state membre şi Comisia Europeană, alături de membri consultativi, a anunţat joi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Potrivit ministrului, Secretariatul Bologna va avea sediul la Bucureşti şi va fi compus din experţi români şi experţi din Republica Moldova, care vor sprijini activitatea Bologna Follow-Up Group (BFUG) şi a substructurilor BFUG, pentru a asigura o mai mare coerenţă a sistemelor de învăţământ superior din Europa.

„Mă bucur pentru această oportunitate pe care România o are în consolidarea poziţiei în cadrul comunităţii europene cu atât mai mult cu cât între 2010 şi 2012 am avut onoarea să coordonez echipa Secretariatului Bologna. Voi continua, alături de experţi în domeniu, eforturile atât pentru promovarea unui învăţământ de calitate, echitabil şi coerent, adaptat nevoilor şi personalului academic, cât şi pentru facilitarea mobilităţilor internaţionale”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Ea a mai susţinut că în anul 2027 România împreună cu Republica Moldova vor organiza la Iaşi şi Chişinău, Conferinţa ministerială a Spaţiului European al Învăţământului Superior.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: