Deca, vizită la şcoala gimnazială din Slobozia Conachi: Pentru aceşti copii vom trece la o soluţie de învăţământ hibrid

Sursa foto: Facebook/ Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, după ce a vizitat Şcoala gimnazială din Slobozia Conachi din Galaţi, localitate inundată, că pentru elevii afectaţi se va trece la o soluţie de învăţământ hibrid, urmând ca lecţiile să se ţină în clădirea aflată în stare bună, iar elevii care nu pot veni la şcoală să le urmărească pe laptop sau tabletă. Ea a menţionat că va mai merge în unităţi de învăţământ pentru a vedea exact care este gradul de avariere a clădirilor.

Ligia Deca vizitează, luni, unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi, prima oprire fiind la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Slobozia Conachi.
”Să poată relua în timp scurt procesul şcolar, nefiind afectată. Avem însă o treime dintre copii care sunt afectaţi prin prisma afectării domiciliului. Pentru aceşti copii vom trece la o soluţie de învăţământ hibrid, adică se va relua procesul educaţional aici, în această şcoală, urmând ca ei să se poată conecta prin dispozitive. Am vorbit cu doamna director pentru a afla ce nevoi de ajutor există, pentru a vedea ce se poate asigura de la nivel local, ce este nevoie să suplimentăm noi de la nivelul guvernului. Şi urmează să merg în şcoli tocmai în ideea de a vedea exact care este gradul de avariere al clădirilor, care este nevoia de intervenţie şi ce putem face concret să ajutăm”, a afirmat Ligia Deca.
Ea a explicat că elevii se pot conecta prin laptopuri sau prin tablete achiziţionate pentru această şcoală prin investiţii PNRR ”care permit ca lecţia să se ţină şi în şcoală şi să poată fi distribuită şi copiilor în format online”.
Ligia Deca menţionat că fiecare şcoală va decide, în funcţie situaţie, cum se vor desfăşura cursurile.
”Şcoala va reîncepe cu elevii pe care îi are înscrişi. Fiecare şcoală va decide, în funcţie de situaţia pe care o are, modul în care fie se va recupera, fie se va trece în învăţământ online sau hibrid, fie se va relua fizic. Avem şi o serie de construcţii modulare puse la dispoziţie de către Guvern, domnul prim-ministru a anunţat acest lucru. Sunt în discuţie cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţan să vedem exact unde se vor amplasa, acum se fac cercetările în acest sens”, a transmis ministrul Educaţiei.
Ligia Deca a menţionat că a fost făcută şi o actualizare a unităţilor de învăţământ unde nu se pot face cursuri.
”În cazurile în care nu se poate ajunge la unitatea de învăţământ, procesul educaţional a fost suspendat. Noi am făcut o actualizare în cursul zilei de astăzi a unităţilor de învăţământ unde nu se poate desfăşura procesul educaţional şi pe măsură ce lucrurile se normalizează, se reia circulaţia pe drumuri, se curăţă şcolile, se poate relua pentru că revin oamenii în locuinţe după ce ele sunt puse într-o situaţie decentă”, a explicat Deca.
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: