Skip to content
Societate

Decanul Baroului Cluj despre excluderea din magistratură a judecătorului Danileț: E o vendetă a CSM

MagnaNews

Decanul Baroului Cluj îi ia apărarea judecătorului clujean Cristi Danileț, dat afară ieri din magistratură după postări pe TikTok, potrivit actualdecluj.

Flavia Maier (foto mijloc) e decanul Baroului Avocaților din Cluj și spune că în cazul excluderii din magistratură a lui Danileț, de către Consiliul Superior al Magistraturii, ar fo virba de ”vendete”. ”Domnul judecător Danileț este promotorul proiectului privind educația juridică în școli , proiect al cărui succes este indiscutabil în contextul în care în acest an s-a legiferat dobăndirea cunoștințelor juridice de către elevi. ”Participănd la activități legate de acest proiect am putut vedea nu doar implicarea și entuziasmul domniei sale ci mai ales căt de iubit și apreciat este de copii. Fără îndoială că minților tinere ale acestor adolescenți le va fi greu să înțeleagă vendetele din CSM”, a arătat aceasta.

Amintim, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis ieri să-l excludă din magistratură pe cunoscutul judecător clujean Cristi Danileţ pentru postările sale de pe Tik Tok. Danileț poate face recurs la Curtea Supremă.

Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.  Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a scris Danileț pe contul său de facebook.

Potrivit unor surse judiciare, şeful CSM Bogdan Mateescu şi judecătoarele Lia Savonea, Margareta Ţînţ, Mariana Ghena şi Simona Marcu au votat pentru excluderea lui Danileţ din magistratură. Judecătoarele Gabriela Baltag şi Evelina Oprina au votat pentru diminuarea salariului cu 25% timp de un an, iar judecătorii Andrea Chiş şi Mihai Bălan au fost pentru respingerea acţiunii disciplinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *