Decebal Făgădău și Marcela Enache au scăpat definitiv de dosarul terenurilor din Portul Tomis

sursa: facebook

Decebal Făgădău, fost viceprimar și primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, la data faptei secretar al municipiului Constanța, au scăpat definitiv de dosarul DNA în care erau cercetați pentru abuz în serviciu, în legătură cu unele loturi de teren din Portul Tomis.

Ambii au fost achitați pe fond, însă Marcela Enache a declarat apel împotriva sentinței Tribunalului, întrucât era nemulțumită de motivele achitării. Consiliul Local Constanța, parte în proces, a declarat apel împotriva soluției de pe fond.

Potrivit focuspress.ro, odată judecat apelul declarat de Marcela Enache, pe deoparte, și al Consiliului local și DNA , de cealaltă parte, judecătorii instanței superioare au respins aceste două căi de atac, iar sentința penală a rămas definitivă.

„Respinge ca nefondate apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – Direcţia Naţională Anticorupţie – S.T. Constanţa şi de inculpata Enache Marcela.Admite apelul declarat de părțile civile Consiliul Local al Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin Primar, desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 300 din data de 01.08.2023, pronunţată de Tribunalul Constanța, în dosarul nr. 8332/118/2020 şi rejudecând: lasă nesoluționată acțiunea civilă. Menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză cu privire la bunurile inculpatului Făgădău Decebal. Măsurile asigurătorii încetează de drept dacă părțile civile Consiliul Local al Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin Primar nu introduc acțiune în fața instanței civile în termen de 30 de zile de la data prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate, care nu sunt contrare prezentei. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia inculpaţilor, a părţilor civile şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 13 august 2024”, se arată în hotărârea Curții de Apel.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.

Prin aceste demersuri, inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 de euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Decebal Făgădău și Marcela Enache au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța pe 29.12.2020. În cele din urmă, din câte se pare, ambii au fost achitați definitiv.

În acest dosar, Decebal Făgădău a fost apărat de avocații Adrian Gheorghiță și Radu Doicescu, în timp ce Marcela Enache a fost reprezentată de avocatul Ionuț Cazan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: