Skip to content
Alegeri Politică

Decizia BEC care ar putea duce la anularea multor buletine de vot la referendum

Biroul Electoral Central a hotărât că românii vor primi trei buletine de vot, iar în fiecare secţie vor fi câte trei urne.

 

Primul buletin va cuprinde întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”, iar celălalt pentru a doua întrebare stabilită de preşedintele Klaus Iohannis: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”.

Important este că după ce va ştampila buletinele de vot în funcţie de optiunile pe care le are, alegătorul trebuie să introducă fiecare buletin în urna destinată respectivului vot. Pentru că, dacă spre exemplu buletinul de vot de la prima întrebare pentru referendum va fi introdus în urna pentru a doua întrebare a referendumului, votul va fi anulat.

Exemplul este valabil pentru situaţia în care vrea să îşi exprime opţiunea atât pentru europarlamentare, cât şi pentru ambele întrebări ale referendumului, informează digi24.ro.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *