Skip to content
Politică

Decizia CNCD în cazul Firea vs. Iohannis, amânată. Ce riscă senatorul PSD

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a anunțat, luni, că o decizie în ceea de privește sesizările depuse în cazul declarațiilor social-democratei Gabriela Firea ar putea fi luată „cel târziu săptămâna viitoare”, potrivit dcnews.ro.

El a precizat că din punctul de vedere procedural instituția pe care o conduce a îndeplinit cerințele necesare și a arătat că nici Gabriela Firea și nici avocatul acesteia nu au venit la CNCD, în vederea exprimării dreptului la apărare.
”Gabriela Firea a anunțat că va sosi la CNCD, ulterior a spus că va fi reprezentată de un avocat. Avocatul a spus că întârzie. Am așteptat și nu a mai venit nici avocatul.

E opțiunea unei părți să răspundă sau nu la o citație care vine de la CNCD. (…) Procedural am îndeplinit cerințele, au avut posibilitatea să-și exprime dreptul la apărare. Au mai sosit încă două plângeri în acest caz, una de la Andreea Paul și una de la o altă persoană fizică. Acestea se vor conexa și se va face un raport asupra dosarului, care va fi supus dezbaterii Colegiului Director.

Sper ca cel târziu săptămâna viitoare să ne putem pronunța asupra acestei spețe. Procedural, Colegiul poate să ajungă la concluzia că aceste declarații sunt în limita libertății de exprimare și nu constituie o faptă de discriminare sau contrariul (…), caz în care Colegiul poate să aplice sancțiune începând de la avertisment sau amendă contravențională”, a explicat președintele CNCD.

2 comentarii la “Decizia CNCD în cazul Firea vs. Iohannis, amânată. Ce riscă senatorul PSD

  1. Ar fi de tot hazul–adica o persoana care recunoaste ca a participat —LA TRAFIC DE COPII—care spune cu gurita lui ca neavand COPII ( nu a specificat motivul ) a investit in case—pune echipa de PUPINCURISTI— dirijata de pionerul comunist cubanez– sa faca plangeri–sa-i repereze CATINDATULUI ONORUL .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *