Skip to content
Politică

Decizia luată de către deputații juriști în cazul ordonanței traseiștilor

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis marți ca aleșii locali care și-au schimbat partidul în baza ordonanței 55/2014 privind traseismul la nivel local să își păstreze mandatele.

Comisia a dezbătut marți ordonanța de urgență 55/2014 care a permis aleșilor locali să plece de la un partid la altul și a decis să inițieze un proiect de lege care să respingă această ordonanță declarată neconstituțională de Curtea Constituțională, notează Agepres.ro.

Comisia juridică a respins două amendamente formulate de PNL care prevedeau ca primarii, președinții de consilii județene și consilierii locali și județeni care și-au schimbat partidul în baza ordonanței 55 să își piardă mandatele în momentul în care legea de respingere a ordonanței va fi publicată în Monitorul Oficial. Un alt amendament respins de Comisia juridică prevedea că schimbarea partidului de către aleșii locali în baza ordonanței 55 constituie abuz în serviciu. Amendamentele au fost respinse cu 13 voturi împotrivă, 7 pentru și două abțineri.

Secretarul comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache, a declarat în cadrul dezbaterilor că ceea ce a decis comisia nu este în acord cu cerințele Curții Constituționale.

„Considerăm o modalitate nefericită cea în care considerați dumneavoastră, majoritatea parlamentară, să reglementați această situație și credem că nu reprezintă punerea în acord cu decizia Curții Constituționale. Pe cale de consecință, în măsura în care formula pe care o veți adopta nu corespunde deciziei Curții, ne rezervăm dreptul de a ataca din nou la Curte ceea ce veți reglementa dumneavoastră”, a spus Andronache.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *