Skip to content
Politică

Decizia lui Juncker l-a scos din sărite pe Tăriceanu: Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui

Inquam Photos / George Calin

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu iese la atac după ce Ioan Mircea Pașcu va fi comisar european fără portofoliu. El afirmă că începe să apară o nouă cortină între țările din Vestul și Estul Europei, în contextul propunerii lui Ioan Mircea Pașcu comisar european interimar. Liderul ALDE îl îndeamnă pe Klaus Iohannis „să pună piciorul în prag” și să susțină România.

Ioan Mircea Paşcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei.

Consecvență, nu glumă, aș zice…

Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaș scandal de corupție, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni. Opoziția îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenția. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era „prea scurtă” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker.

În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE.

UE, ca o imensă moșie personală…

P.S. Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui. (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Reacția vine în contextul în care președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, consideră cele două propuneri de comisari europeni interimari, Ioan Mircea Pașcu și Kadri Simson, competente pentru a ocupa acest post. Juncker a decis că propunerile de comisari nu vor avea alocate portofolii specifice în Executivul european.

1 comentariu la “Decizia lui Juncker l-a scos din sărite pe Tăriceanu: Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *