Skip to content
Politică

Decizia Tribunalului București în cazul RAFO. Numele Alinei Bica apare în dosar

Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt s-au pronunțat, marţi, după mai bine de opt ani de judecată, în dosarul în care omul de afaceri Ovidiu Tender este acuzat că ar fi prejudiciat compania Carom. Acesta a fost condamnat la 11 ani și patru luni de închisoare. În același dosar, fostul patron al echipei de fotbal Politehnica Timișoara, Marian Iancu, a primit 13 ani si opt luni de inchisoare. De asemenea, instanța a decis ca inculpații să plătească despagubiri de peste un miliard de lei vechi în cazul devalizarii societatii RAFO.

În acest doar apare și numele fostei șefe DIICOT, Alina Bica, procurorii anticorupţie susţinând că aceasta i-ar fi dat sfaturi afaceristului pentru a-şi formula o apărare avantajoasă.

„Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediului angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia – rechizitoriului nr.692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT”, notează anchetatorii, potrivit adevarul.ro.

În acest sens, Alina Bica ar fi primit un teren căruia i-ar fi ascuns provenienţa trecându-l pe numele altei persoane.

De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr. 446/P/2014 a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea proveninţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse”,mai arată procurorii.

Potrivit dosarului trimis instanţei în august 2006, dosar instrumentat chiar de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt acuzaţi pentru înşelăciune, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În urma acestor fapte, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2004, societatea Carom Oneşti a fost prejudiciată cu peste 1,4 miliarde de lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *