Skip to content
Politică

Decizia UNPR în privința votului prin corespondență. Cum votează oamenii generalului Oprea?

Votul prin corespondență contină să fie o temă de actualitate pentru scena politică din țara noastră. În această săptămână a apărut primul proiect concret care a intrat în dezbaterea Parlamentului, însă, în același timp, au apărut și noi critici la adresa acestui tip de vot alternativ.

Coaliția de guvernare are, totuși, opinii diferite față de votul prin corespondență. Pe de o parte PSD susține acest tip de vot, doar să scape de criticile PNL, în vreme ce ALDE a spus clar că nu îi surâde acest tip de vot, deoarece este ușor de fraudat.

" "
" "

Mai rămânea opinia UNPR, care a fost în cele din urmă elucidată de generalul Gabriel Oprea. Astfel, UNPR va colabora cu toate partidele pentru adoptarea celei mai bune variante a legii votului prin corespondență, a anunțat, sâmbătă, președintele formațiunii, vicepremierul Gabriel Oprea.

O să conlucrăm cu toate partidele, în primul rând cu cei din coaliția de guvernare, apoi cu cei din Opoziție. Discut cu domnul Blaga, cu doamna Gorghiu, chiar discutăm și o să alegem varianta cea mai bună, pentru ca toți cetățenii, mai ales cei din diaspora, să participe la vot. Pe de altă parte, se mai pune problema securizării votului, deci cele mai bune elemente le discutăm, ca să putem să dăm posibilitatea tuturor românilor să voteze. Important este că suntem într-un dialog și vom colabora„, a declarat Oprea, la Alexandria, arată Agerpres.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *