Skip to content
Politică

Decizie a Înaltei Curți în cazul unui cunoscut patron media

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația făcută de un cunoscut patron media în urmă cu trei zile. Este vorba de patronul trustului Mediafax, Adrian Sârbu.

Măsura arestului preventiv a fost prelungită la 1 mai, cu 30 de zile. Ulterior, Adrian Sârbu a contestat măsura, iar, pe 6 mai, Înalta Curte de Justiție și Casație a respins cererea proprietarului Mediafax. Decizia instanței:

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Sârbu Adrian împotriva încheierii din data de 01 mai 2015 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală, în dosarul nr. 2641/2/2015 (1562/2015). Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 125 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.”

Adrian Sârbu este în arest preventiv de la începutul lunii februarie. Patronul Mediafax este acuzat de instigare la evaziune fiscală de peste 4 milioane de euro, dar şi la delapidare şi spălare de bani, potrivit romaniatv.net.

Anchetatorii spun că Sârbu, împreună cu mai mulţi angajaţi de la Mediafax Grup, au înfiinţat firme-fantomă pe care le-au folosit ca să spele bani şi să evite plata taxelor către stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *