Skip to content
Politică

Decizie controversată a primarului USR-PLUS din Bacău: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului

lucianstanciuviziteu.ro

Primarul USR-PLUS Lucian Daniel Stanciu Viziteu „a comis-o din nou”. Edilul din Bacău vrea să renunțe la clasicul eveniment organizat anual, zilele orașului, pentru a desfășura un eveniment cu specific german.

La 613 de ani de la prima atestare documentară a Bacăului, primarul Lucian Viziteu vrea să tragă pe „linie moartă” festivalul Zilele Bacăului, care ar urma să fie înlocuit de „Oktoberfest Moldovenesc”.

Propunerea controversatului primar va fi dezbătută în Consiliul Local, luni, pe data de 20 septembrie. Pentru „Oktoberfestul” lui Viziteu ar urma să fie alocați 98.004 lei (19.000 de euro) din bugetul local, potrivit ziarului Deșteptarea.

„Festivalul mai sus menționat va fi un eveniment public, adresat tuturor băcăuanilor, indiferent de gen, vârstă și altele, a cărui obiective principale sunt promovarea culturii locale, naționale și internaționale, susținerea tinerilor artiști locali și oferirea de activități creative și recreative”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

„Oktoberfest Moldovenesc” ar urma să fie organizat pe 8, 9 și 10 octombrie, în Parcul Cancicov, localizat în centrul Bacăului.

„Oktoberfest Moldovenesc își propune să aducă o altă imagine sărbătorii, deja tradiționale, a zilei municipiului Bacău.

Conceput ca un eveniment cadru în jurul tematicii oktoberfest, cunoscută pe plan internațional, cele 3 zile ale evenimentului vor cuprinde elemente distincte precum: ziua municipiului (împlinirea a 613 ani de la prima atestare), concerte de muzică tradițională, concerte de muzică comercială, promovarea tinerilor artiști locali, street food, bere, degustare de vin și alte activități organizate în cadrul evenimentului”, se mai arată în documentul întocmit de echipa primarului Viziteu.

Inițiativele controversate ale lui Lucian Stanciu Viziteu

Lucian Viziteu este un personaj controversat la nivel local. La un an de zile de când a preluat mandatul, s-a remarcat prin mai multe promisiuni de campanie încălcate și inițiative retrase, în timp ce băcăuanii și consilierii locali, s-au poziționat ferm, împotrivă.

În plină pandemie, Viziteu a propus creșterea taxei pentru salubrizare cu 140% și majorarea prețului apei cu 50%. De asemenea, a cerut suspendarea finalizării Spitalului Municipal Bacău, promis în campanie și a pierdut un proces de transparență, după ce a refuzat să comunice mai multe informații de natură financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *