Skip to content
Politică

Decizie de ultim moment în Parlament: când se pot organiza alegerile locale. Proiectul PSD a trecut de Camera Deputaților

Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaților a modificat miercuri, în calitate de for decizional, OUG privind alegerile locale astfel încât alegerile locale pot avea loc în termen de 6 luni de la data expirării stării de alertă. Mai mult, potrivit noilor prevederi, data se stabilește cu cel puțin 75 de zile înaintea votării de către Parlament și nu de către Guvern, așa cum prevede acum legea.

Iată ce prevede varianta adoptată de Parlament:

Procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării alertă.

Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență sau stării alertă.

Știre în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *