Skip to content
Politică

Decizie de ultimă oră a senatorului Alexandru Cordoş, cercetat pentru corupţie alături de soţia şi fiica sa

Decizie de ultimă oră a senatorului Alexandru Cordoş, cercetat pentru corupţie alături de soţia şi fiica sa. Senatorul social-democrat a anuntat sambata ca se autosuspenda din toate functiile detinute in PSD, informează stirileprotv.ro.

„Ma autosuspend pentru a nu implica PSD in situatia juridica pe care o voi clarifica in justitie. Am incredere in justitie”, a anuntat senatorul Alexandru Cordos prin intermediul unui comunicat de presa.Decizia senatorului clujean vine dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri, la propunerea DNA, arestarea preventiva pentru 30 de zile a Mihaielei Lucia Cordos, sotia sa, acuzata de trafic de influenta in forma continuata.
Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.
In acelasi dosar este urmarit penal si senatorul Alexandru Cordos, dar si fiica sa, Andreea Alexandra Cordos, pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata.
Alexandru Cordos se afla la al doilea mandat in Parlamentul Romaniei. El a ocupat in perioada 1994 – 2008 functia de vicepresedinte al Organizatiei Municipale Cluj-Napoca, iar din 2008 pana in prezent functia de presedinte executiv al organizatiei judetene a PSD Cluj. El era si membru in Consiliul National al PSD.
Presedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, a declarat, sambata, ca senatorul social-democrat Alexandru Cordos, acuzat de complicitate la trafic de influenta, risca sa fie exclus din partid. „Este posibil orice, inclusiv autosuspendarea, inclusiv suspendarea sau excluderea. Toate sunt posibile”, a subliniat Aurelia Cristea.

Ea a mai spus ca ar fi un gest de colegialitate din partea senatorului Cordos sa se autosuspende din PSD. „E un gest de colegialitate pe care cred ca domnul senator il va lua in calcul, dar deocamdata nu am avut aceste discutii nici cu dansul si nici in interiorul organizatiei, pentru ca s-a intamplat mult prea repede. (…) Deocamdata o sa evaluam lucrurile toti ca sa avem tot tabloul a ceea ce s-a intamplat in aceste doua zile. Sigur ca vom lua in calcul tot ceea ce tine de conditiile de integritate pe care ni le-am asumat in ceea ce priveste membrii nostri”, a mentionat Aurelia Cristea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *