Decizie de ultimă oră! Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, eliberat din închisoare

Gheorghe Nichita
Sursa foto: Facebook

Decizie de ultimă oră a magistraților vasluieni în dosarul Amanta. Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, este eliberat astăzi, 22 noiembrie 2023, din închisoare.

“În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b ) Cod procedură penală rap. la art. 587 Cod procedură penală) respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie si Casaţie-Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1543, pronunţată la data de 17 octombrie 2023 de Judecătoria Vaslui, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Ia act că persoana privată de libertate a fost asistată de apărători aleşi. Definitivă. Pronunţată, prin punerea minutei hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţe, conform art.405 alin.1,2 C.p.p., azi, 22 noiembrie 2023”, au transmis magistrații.

Gheorghe Nichita condamnat la închisoare în dosarul „Amanta”

Reamintim faptul că Gheorghe Nichita a fost încarcerat în penitenciarul Vaslui după ce și-a schimbat domiciliul. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare după ce judecătorii au decis că fostul edil a folosit resursele Poliției Locale pentru a-și spiona amanta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL