Skip to content
Politică

UPDATE – Decizie de ultimă oră a Guvernului: Bugetul MAE, suplimentat

UPDATE: Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că toți banii alocați de Guvern vor fi folosiți pentru organizarea celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale în diaspora.

„Așa cum vi s-a spus deja a fost adoptata suma de  1,5 milioane de lei din fondul de rezerva, care se adauga la cei 4,5 milioane de lei pentru organizarea turului 1 si 2 al alegerilor. Această alocare ne ajuta sa ne realizam obiectivul prioritar pentru desfasurarea celui de-al doilea tur de scrutin in diaspora”, a precizat Teodor Meleșcanu.

La începutul ședinței de Guvern de marți, premierul Victor Ponta a transmis, referitor la modul de organizare în diaspora pentru turul doi al alegerilor prezidențiale că se bazează pe experiența lui Teodor Meleșcanu și că nemulțumirea legitimă a celor din diaspora a fost confiscată politic de Iohannis și de Băsescu și asta ei nu pot rezolva.

Totodată, Ponta a afirmat că azi aprobă suplimentarea bugetului MAE cu un milion și jumătate din fondul de rezervă

„Să rezolve problemele de logistică pentru ca toți românii să-și poată exercita dreptul de vot pe 16. Politic nu o să o rezolve, pentru că politic nu se dorește rezolvată.

Nemulțumirea legitimă a celor din diaspora a fost confiscată politic de Iohannis și de Băsescu și asta nu putem rezolva. Dar logistic, astăzi aprobăm suplimentarea bugetului MAE cu un milion și jumătate din fondul de rezervă”, a declarat  premierul Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *