Skip to content
Politică

Decizie definitivă a ICCJ privindu-l pe Cristian David: va fi cercetat în arest la domiciliu

Fostul ministru Cristian David va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a judecat o contestație a DNA la prima decizie a Curții Supreme care a respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare, informează evz.ro.

Cristian David a fost arestat preventiv din de 22 ianuarie, el fiind acuzat de luare de mită. Fostul ministru al Internelor, acuzat de o șpagă de 500.000 de euro, a fost arestat deoarece „există probe care fac verosimilă și rezonabilă presupunerea că inculpatul a săvârșit infracțiunea de luare de mită”.

Săptămna aceasta magistrații au decis că nu se mai impune prelungirea arestării preventive și au respins cererea DNA formulată în acest sens.

„Evenimentul zilei” a prezentat în data de 3 martie informații inedite din ancheta procurorilor DNA , dar și din motivarea Curții Supreme. Cristian David a fost arestat pe 22 ianuarie 2014. Principalele probe ale procurorilor sunt două denunțuri făcute la începutul verii 2014: cel al primarului din Jilava, Adrian Mladin, și cel al fostului șef de cabinet din Ministerul de Interne, Roger –Valeriu Nițescu.

Citește și: Ce înțelegere secretă ar fi făcut fostul ministru Cristian David cu o serie de inculpați din dosarul Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *