Skip to content
Sport

Decizie definitivă: Visul României de a participa la Eurovision, spulberat

Orice vis ca România să fie reprimită la Eurovision a fost spulberat total de directoarea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune. Venită la Bucureşti, şefa EBU a arătat că nu se poate face nimic pentru ca România să reintre în concurs.

„Ne pare foarte rău că a fost nevoie să se ia măsuri atât de drastice ca excluderea TVR de la participarea la concursul de melodii, pentru ca oamenii să înceapă să audă… E prea târziu. E prea târziu pentru că a trecut termenul limită cu mult. Sincer, dacă mă întrebaţi, responsabilitatea este împarţită.
De 7 ani de când sunt în EBU, m-am întalnit cu 6 directori generali. Nu e o organizare profesională. Avem de fiecare dată, în fiecare an, oameni noi care se ocupă de asta”, a declarat Igrid Deltenre, director general al EBU, citată de b1.ro.

În aşteptarea unui verdict, Ovidiu Anton a organizat şi un concert în centrul Capitalei. Însă reprezentanta EBU nu a fost înduplecată.

Televiziunea Română a fost retrasă de la serviciile de membru a uniunii Europene de Radio şi Televiziune din cauza datoriilor acumulate încă din 2007. Una dintre consecinţe a fost eliminarea din competiţia muzicală Eurovision. Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *