Skip to content
Politică

Decizie drastică pentru Gheorghe Nichita. Cum a fost scos din joc primarul Iașiului de un apropiat al său

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, a primit o nouă veste dură care îi dă peste cap planurile de revenire pe scena politică.

Astfel, visul primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, de a se întoarce în funcție a fost spulberat chiar de unul dintre apropiații săi.

Plasat sub control judiciar, Nichita a primit interdicție din partea judecătorilor de a-și exercita funcția, lucru care a stârnit o adevărată controversă la nivelul Primăriei Iași, potrivit bzi.ro.

Prefectul Dan Carla, cel care a fost propus pentru această funcție tocmai de Nichita, a luat o decizie surprinzătoare. Primarul Nichita rămâne în continuare suspendat din funcție, Primăria urmând a fi condusă în continuare de viceprimarul Mihai Chirică, desemnat de Consiliul Local să preia atribuțiile social-democratului.

„Saptamana trecuta a fost inlocuita masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in cazul domnului primar Nichita si au aparut unele ingrijorari cu privire la functionarea municipalitatii. Am ajuns la concluzia ca singura solutie este aceea de prelungire a suspendarii. Este o suspendare de facto. Luni seara am emis ordinul de prelungire a suspendarii ce intra in vigoare de la momentul comunicarii. Am solicitat un punct de vedere si de la Guvern si este temei legal pentru adoptarea solutiei. Pana cand se va pronunta instanta, viceprimarul desemnat de Consiliul Local va exercita atributiile de primar”, a spus prefectul Dan Carlan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *