Skip to content
Internațional

Decizie dură: Israelul şi-a închis misiunile diplomatice din întreaga lume

Diplomaţii israelieni au intrat în grevă, miercuri, pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de condiţiile de muncă. Peste o sută de ambasade şi consulate din întreaga lume, inclusiv din România, sunt închise.

Personalul MAE israelian protestează astfel după ce Ministerul de Finanţe a schimbat unilateral regulile de rambursare a cheltuielilor în cazurile în care diplomaţii invită gazde oficiale la domiciliul lor, transmite France Presse, citat de adevărul.ro.

„Suntem constrânşi să închidem reprezentanţele israeliene în lume începând de astăzi“, a anunţat sindicatul angajaţilor diplomaţiei israeliene, precizând totodată că decizia afectează şi serviciul cu publicul. Ambasadorul Israelului în Belgia, Emmanuel Nachson, a explicat că de acum încolo diplomaţii trebuie să prezinte o dovadă a tuturor cheltuielilor efectuate la domiciliul lor pentru primirea oaspeţilor.

„Când primiţi pe cineva acasă, când luaţi cina sau o altă activitate, nu este întotdeauna posibil să prezentaţi chitanţă pentru tot“, a declarat el. „Trebuie să aibă încredere în noi când declarăm cheltuielile“, a adăugat ambasadorul israelian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *