Skip to content
Sport

Decizie finală în cazul fotbalistului Patrick Ekeng, mort pe stadion. Medicul de pe ambulanţă, condamnat cu suspendare

ziuaconstanta.ro

Medicul de pe ambulanță judecat pentru intervenția în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, care a murit în 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în cadrul unui meci, a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului București confirmă hotărârea similară dată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 în iunie 2020.

" "
" "

Potrivit judecătorilor, medicul a intervenit cu întârziere pentru a acorda primul ajutor fotbalistului Patrick Ekeng.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, medicul trebuie să execute 60 de zile de muncă în folosul comunității și să plătească daune morale și materiale totale de 220.000 de euro către rudele fotbalistului.

În 5 februarie 2018, medicul Mihaiela Elena Duţă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Capitalei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Patrick Ekeng a murit în 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil.

După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă, de pe ambulanţa Puls, a intervenit foarte târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *