Skip to content
Politică

Decizie finală privind mandatul de parlamentar al lui Petre Roman

" "

Președintele Camerei Deputaților,  Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că deputații vor lua act, luni, de încetarea mandatului deputatului Petre Roman, arătând că în 15 zile comisiile juridice şi de regulament vor reglementa situaţiile în care contestaţiile la deciziile ANI nu sunt depuse în termen, transmite Mediafax.

„Noi nu am avut până acum niciun caz în care un parlamentar nu a contestat în termenul legal un raport al ANI. Având acest vid legislativ atât în Regulamentul Camerei, cât şi în celelalte legi secvenţiale înclusiv în legea fundamenatlă a Agenţiei Naţionale de Integritate, am cerut Comisiei juridice împreună cu Comisia pentru regulament să facă odată ce trebuie să facă să ne pună în regulament nişte termene precise şi nişte obligaţii precise, pe care noi ca parlamentari trebuie să le avem”, a explicat Zgonea după şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

" "
" "

Zgonea a declarat că în Regulamentul Camerei nu se precizează ce trebuie să facă Biroul Permanent, Comisia juridică şi plenul în caz de „necontestare în termen” a rapoartelor ANI privind incompatibilităţile parlamentarilor.

„Raportul fiind necontestat, domnul deputat este incompatibil.(…)Luni, luăm act de încetarea mandatului domnului deputat Petre Roman, ne-a venit raportul suplimentar în care ni se spune ce se întâmplă în cazul domnului Roman”, a mai spus Zgonea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis joi să trimită la Biroul Permanent decizia ANI în privinţa incompatibilităţii lui Petre Roman, considerând că nu e de competenţa sa, a declarat vicepreşedintele comisiei , deputatul Ciprian Nica.

Sursa foto: telegrafonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *