Liberalii spun că salariile profesorilor vor crește cu 50% până în august 2024

Marți seara, la sediul PNL a avut loc o discuție pe marginea bugetului pentru 2024, au precizat surse politice pentru PS News. La întâlnire au participat președintele Nicolae Ciucă, ministrul finanțelor Marcel Boloș, ministrul Educației Ligia Deca și grupul fiscal al partidului.

În urma discuției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul educației și ministrul de Finanțe au decis să susțină pentru 2024 o creștere de 20 la sută a salariilor profesorilor. Aceasta se adaugă la majorarea de 30 la sută (promisă și îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă).

Din calculele liberalilor, majorarea bugetului Educației va fi una record per ansamblu. Va fi o creștere istorică de 57 la sută. Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiții în creșterea calității Educației, salarizare, burse și masă sănătoasă pentru copiii în nevoie.

Și bugetul pentru dezvoltare convenit de PNL cu Marcel Boloș este unul cu o majorare la fel de spectaculoasă, de aproximativ 60 la suta.

De asemenea, și Ministerul Transporturlor și Ministerul Mediului vor primi fonduri importante pentru modernizarea României, conform gândirii cu care PNL va merge la discuțiile finale.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL