Skip to content
Cultura

Decizie istorică. Balul Operei din Viena, programat pentru 11 februarie, a fost anulat

news.ro
" "

Balul Operei din Viena, care trebuia să aibă loc pe 11 februarie, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Este prima dată din 1991 încoace când celebrul eveniment din capitala Austriei nu mai are loc. Ultima dată, Balul a fost anulat din cauza Războiului din Golf.

Decizia de anulare a Balului a fost luată de autoritățile austriece încă din luna septembrie a anului trecut, potrivit AFP, citată de B1.ro. Consdierat drept unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului, Balul Operei din Viena era programat pentru 11 februarie 2021. Este vorba despre un eveniment major din calendarul cultural al Austriei, la care participau elite politice și economice ale țării, precum și celebrități internaționale. „Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment, nu putem spune că va fi posibil să primim 7.000 de persoane pentru a dansa„, explica, în toamna anului trecut, Andrea Mayer, secretar de stat din Ministerul austriac al Culturii.

" "
" "

Și alte baluri programate pentru această iarnă au fost anulate de autoritățile austriece din cauza situației epidemiologice. Unul dintre ele ar fi urmat să se desfășoare la Palatul imperial Hofburg din Viena. Potrivit datelor disponibile, la ora redactării acestei știri, pe site-ul worldometers.info, de la începutul pandemiei de coronavirus și până acum, Austria a înregistrat aproape 430.000 de cazuri de COVID-19, iar bilanțul deceselor a depășit 8.000 de cazuri.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *