Skip to content
Politică

UPDATE Decizia, amânată / Căsătoria între doi bărbați, pe masa CCR

www.businessinsider.com

UPDATE 14:04 

Curtea Constituationala a României a amânat decizia în cazul cuplului de homosexuali care cerea ca relația lor să fie recunoscută și în România, transmite B1 Tv.

———-

Curtea Constituțională a României va decide, marți, dacă recunoaște căsătoria încheiată în Belgia dintre un bărbat român şi un cetățean american, după ce în iulie a amânat cauza ”pentru aprofundare”.

România se află, astfel, în faţa unei premiere juridice. Românul Relu Adrian Coman (44 ani) a cerut Curţii Constituţionale (CCR) recunoaşterea căsătoriei sale cu americanul Robert Clabourn Hamilton (44 ani).

Mai exact, instanţa se va pronunţa astăzi asupra constituţionalităţii articolului 277 alineatele (2) şi (4) din Codul civil, care prevede: „(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România“; „(4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile“, potrivit realitatea.net.

În iulie, Curtea Constituţională a amânat pronunţarea deciziei pentru luna septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *