Decizie pregătită: Comercianții, obligați să obțină un nou acord de la primărie

Primaria capitalei
Sursa foto: administratie.ro

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege potrivit căruia comercianții vor avea obligația de a obține un acord de funcționare de la primăria în a cărei rază teritorială desfășoară servicii de alimentație publică.

 

Proiectul prevede, de asemenea, că la casele de marcat dedicate doar familiilor însoțite de copii minori, amplasate la ieșirea din hipermagazin sau supermagazin, va fi interzisă comercializarea alimentelor care nu corespund alimentației sănătoase și care nu sunt recomandate preșcolarilor, școlarilor, copiilor și adolescenților, scrie News.ro.

Actul normativ completează în acest sens Ordonanța Guvernului nr.99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

 

Proiectul definește casa de marcat prioritară pentru familii din supermagazine sau hipermagazine ca fiind „casă de marcat dedicată doar familiilor însoțite de copil/copii minori, amplasată la ieșirea din magazin, la care este interzisă comercializarea alimentelor care nu corespund alimentației sănătoase și care nu sunt recomandate preșcolarilor, școlarilor, copiilor și adolescenților conform Ordinului ministrului sănătății publice nr.1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți; în fiecare supermagazin sau hipermagazin trebuie să existe cel puțin o astfel de casă de marcat”. De asemenea, deputații au introdus prevederi noi potrivit cărora comercianții vor avea obligația de a obține un acord de funcționare de la primăria în a cărei rază teritorială desfășoară servicii de alimentație publică. Acordul de funcționare este actul administrativ cu caracter individual prin care se verifică îndeplinirea condițiilor legale pentru desfășurarea serviciilor de alimentație publică.

 

 

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL