Skip to content
Educație

Decizie radicală luată de Ministerul Educaţiei împotriva falsificării actelor de studii

Facebook/Ministerul Educatiei

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidenţă informatizată a actelor de studii din învăţământul preuniversitar. Baza de date a ministerului va fi conectată cu Imprimeria Naţională care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv fotografia.

Potrivit unui comunicat de presă, baza de date a Ministerului Educaţiei şi Cercetării va fi interconectată cu Compania Naţională ”Imprimeria Naţională” – S.A. (CNIN-SA), care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului.

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ. Mai mult decât atât, prin crearea acestui mecanism, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central”, a transmis, MEC.

În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

News.ro aminteşte că această iniţiativă se înscrie în demersurile de a debirocratiza sistemul şi de a eficientiza activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *