Skip to content
Politică

Decizie SURPRINZĂTOARE a Curții Supreme din Canada: Zoofilia este legală 

Curtea Supremă din Canada a luat o decizie surprinzătoare în legătură cu zoofilia. Magistrații consideră că actele sexuale cu animale sunt legale în Canada atât timp cât nu are loc o penetrare.

Hotărârea magistraţilor canadieni a venit în urma cazului unui bărbat din Columbia Britanică, cea mai vestică provincie a Canadei, condamnat pentru 13 fapte de agresiune sexuală asupra fiicelor sale vitrege, inclusiv una care implica un animal. Bărbatul, identificat doar după iniţialele numelui, DLW, a fost achitat însă de acuzaţia de zoofilie în urma deciziei Curţii Supreme, transmite adevarul.ro.

Avocaţii lui DLW au susţinut că, din punct de vedere juridic, potrivit codului penal canadian în vigoare, zoofilia este legată de sodomizarea unui animal. Termenul care indică fapta penală legată de sexul cu animale fost folosit pentru prima dată în codul penal canadian din 1955, dar nu a fost niciodată definit pentru a include toate tipurile de acte sexuale cu animale, singura referire la actul sexual cu un animal fiind definită în codul penal din 1892, la categoria sodomie.

„Deşi zoofilia a fost adesea inclusă în categoria actelor precum sodomia, penetrarea este esenţa – actul definitoriu – al faptei penale“ au decis judecătorii, care au hotărât, cu o majoritate de 7 la 1, că actul sexual cu un animal poate fi pedepsit, potrivit legilor în vigoare, doar dacă prespune penetrare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *