Skip to content
Economic Știri

Decizie Transelectrica: sute de oameni pot fi concediați

money.ro

Una dintre cele mai mari companii de stat va face concedieri masive în perioada următoare, decizia fiind luată recent în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Concret, la 26 februarie 2019, Adunarea Generală Extraordinară de la Transelectrica a votat împotriva majorării cu 18 milioane lei a capitalului social al filialei SMART SA, societate la care Transelectrica deţine aproximativ 70% din acţiuni, iar Ministerul Economiei 30% din capitalul social.

SMART SA, specializată în lucrări de mentenanţă în beneficiul Transelectrica, este practic expusă insolvenţei, ceea ce poate duce la concedierea celor aproximativ 600 de angajaţi, arată Adevărul.ro.

Conform prevederilor Actului Constitutiv al CNTEE Transelectrica SA competenţa de aprobare a participării la capitalul social al altor societăţi este a Adunării Generale a Acţionarilor companiei.

Pe fondul unei deteriorări a situaţiei economico-financiare a SMART SA, Adunarea Generală a Acţionarilor SMART SA a dispus Consiliului de Administraţie prezentarea unui plan de restructurare a activităţii societăţii pentru redresarea situaţiei economicofinanciare şi graficul de implementare a acestuia încă din luna septembrie a anului 2017.

SMART SA a transmis acţionarilor săi, respectiv către CNTEE Transelectrica SA şi Statul Român prin Ministerul Economiei, în luna noiembrie 2018 un Plan de restructurare economico-financiară.

Având în vedere ca Planul de restructurare avea ca premisă o infuzie de capital prin majorarea capitalului social al societăţii şi în baza analizelor interne ale CNTEE Transelectrica SA, cu respectarea prevederilor legale şi statutare aplicabile, CNTEE Transelectrica SA a convocat prima dată în luna ianuarie şi a doua oară în luna februarie Adunarea Generală a Acţionarilor pentru aprobarea majorării capitalului social al SMART SA”, arată Transelectrica.

 

1 comentariu la “Decizie Transelectrica: sute de oameni pot fi concediați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *