Decizii la PNL: președinții de filiale, chemați la București. Când a fost convocat BPN

Sursa foto: media.pnl.ro

Se iau decizii importante în aceste zile la PNL. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că președinții de filiale din toată țara au fost chemați miercuri, la București, pentru a tranșa strategia electorală după fiecare caz în parte. Totodată, joi, la Parlament a fost convocat Biroul Politic Național al PNL pentru o decizie în cazul candidatului PNL-PSD la Primăria Capitalei.

Liderii Organizaţiilor PSD şi PNL Bucureşti, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, au fost propuşi de coaliţie coordonatori politici ai campaniei PSD-PNL pe Capitală.

Decizia a fost luată în şedinţa coaliţiei de marţi, de la Palatul Victoria, unde au participat liderii organizaţiilor de Bucureşti ale celor două partide.

Cine va fi candidatul PNL-PSD la București

Liderii coaliției de guvernare au decis luni, la ultima ședință, să mergă cu candidați comuni la București. Atât pentru funcția de primar general, cât și pentru primarii de sector, consiliul general și cele locale. Medicul Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar, este principala opţiune, potrivit surselor PS News.

Cătălin Cîrstoiu, în vârstă de 50 de ani, este medic ortoped și este manager al Spitalului Universitar de Urgență București începând din martie 2020. A mai ocupat această funcție în perioada 2009 -2016. Este decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București începând cu anul 2016.

Cătălin Cîrstoiu este căsătorit cu medicul Monica Cîrstoiu, șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu Foto: INQUAM Photos/George Călin

Medicul Cătălin Cârstoiu este, potrivit ȘtirileProTv, finul fostului președinte Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu, fost deputat de Argeș timp de două mandate, în perioada 1996 – 2004.

Ce avere are Cătălin Cârstoiu

Managerul Spitalului Universitar deţine o casă în Mogoşoaia, un teren intravilan în Ilfov şi nu mai puţin de 25 de conturi la bănci, în euro, dolari şi lei.

Mai are un apartament în Sectorul 1 de peste 100 de metri pătraţi, dar şi bijuterii în valoare de 150.000 de euro.

Cât despre venituri, Cătălin Cîrstoiu are 11 conturi în euro care însumează 406.997 de euro, zece conturi în lei cu 1.571.544 de lei şi patru conturi în dolari cu o valoare totală de 52.530 de dolari. Medicul Cătălin Cîrstoiu încasează anual aproape 451.000 de lei de la Spitalul Universitar pentru funcţia de manager.

Ce spune Nicolae Ciucă despre medicul Cârstoiu: „Din sondajele care au fost rezultă că doctorul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate și sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar și de managementul de la Spitalul Universitar”.

Ce spune Marcel Ciolacu despre medicul Cârstoiu: „În ce priveşte candidatul pentru Bucureşti, e normal ca presa să caute persoana, numele. Abordarea noastră a fost una total diferită în acest moment. Categoric, contează managerul, cel care va coordona. Au fost discuţii despre domnul profesor Florescu (Tiberiu Florescu – n.r.), am avut întâlniri cu domnul profesor Florescu şi eu şi domnul Nicolae Ciucă. Este persoana cea mai îndreptătiţă să ne spună cum vede viitoarea viziune a Bucureştilor. Dânsul şi-a arătat disponibilitatea de a intra într-o echipă pentru reconstrucţia Bucureştiului. (…) Domnul Cătălin Cîrstoiu este un manager foarte bun la Universitar, este o persoană care este luată în calcul în acest moment ca şi candidat comun”.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: