Decizii la PSD: s-au stabilit candidații la sectoarele 2 și 5. Șeful ANPC, candidat la Primăria Constanța

PSD (Inquam Photos / Octav Ganea)
Sursa foto: PSD (Inquam Photos / Octav Ganea)

UPDATE 17:00

E oficial! Social-democraţii au ca opţiune pentru a fi candidat pentru Primăria Sectorului 2 în persoana lui Rareş Hopincă, actual prefect al Capitalei, a anunţat liderul PSD Marcel Ciolacu. De asemenea, consilierul general al Bucureştiului din partea PSD Adrian Vigheciu este opţiunea social-democraţilor pentru o candidatură la Primăria Sectorului 5.

„Rareş Hopincă la Sectorul 5 şi Adrian Vigheciu la Sectorul 2”, a anunţat Marcel Ciolacu, miercuri la sediul PSD.

Întrebat de ce această schimbare privind candidaţii la aceste primării, preşedintele social-democraţilor a răspuns: „Aşa au hotărât organizaţiile. Îmi pare rău, îmi cer scuze nu o să îi cert”.

„Este o decizie politică. Lăsaţi-ne! Cu asta ne ocupăm. Ne luăm deciziile politice în cadrul partidului. După sondaje, părerea mea este să facem sondaje şi să nu mai facem alegeri. În funcţie de cine face sondajul pe acela îl numim. Atributul nostru, al partidului, este de a lua decizii politice. M-aţi întrebat care sunt deciziile politice. V-am spus”, a completat Ciolacu.

–––––––––––

Liderii social-democrați s-au întâlnit miercuri la ora 13, într-o reuniune a Consiliul Politic Național, pentru a decide candidații la alegerile locale din 9 iunie.

Astfel, potrivit unor surse politice, prefectul Capitalei Rareș Hopincă a fost desemnat candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, iar la Sectorul 5 a fost desemnat consilierul general Adrian Vigheciu.

Dan Cristian Popescu: Mi s-a propus să fiu candidatul PSD pentru funcţia de viceprimar general

Deputatul Dan Cristian Popescu a declarat, miercuri, că i s-a propus să fie candidatul PSD pentru funcţia de viceprimar general al Capitalei, el urmând să fie prima nominalizare din partea PSD pe lista de consilieri generali.

„Am avut o discuţie cu preşedintele partidului şi cu conducerea organizaţiei Bucureşti şi cu conducerea organizaţiei Sectorului 2 şi mi s-a propus să fiu candidatul PSD pentru funcţia de viceprimar general, o să candidez pe listele de Consiliu General. (…) Cred că mă simt mai bine în administraţia publică locală pentru că am mai multă experienţă acolo şi cred că pot să fac mai multe lucruri pentru bucureşteni acolo”, a spus Dan Cristian Popescu la sediul PSD.

Sursa: Facebook, Dan Cristian Popescu

El a arătat că va fi prima nominalizare din partea PSD pe lista de consilieri generali.

Candidații la Bacău, Brașov și Buzău

Cei de la PSD au decis și că vor merge cu Lucian Pătrașcu candidat la Consiliul Județean Brașov, care va fi contracandidatul lui Adrian Veștea de la PNL.

Un alt candidat important este Valentin Ivancea, la Primăria Bacău, acolo unde USR deține funcția prin Lucian Stanciu Viziteu.

De asemenea, PSD și-a desemnat candidatul și la Consiliul Județean Buzău, acolo unde va intra în luptă Lucian Romașcanu, actual purtător de cuvânt al PSD.

Șeful ANPC, candidat la Primăria Constanța

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la Primăria Constanța, iar medicul Cătălin Grasa pentru președinția Consiliului Județean Constanța.

Cătălin Grasa (58 de ani) este medic primar chirurg, a fost directorul Spitalului Județean Constanța în urmă cu mai bine de 10 ani, iar ulterior a făcut parte din echipa de conducere a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, conform ziuaconstanta.ro. Grasa a fost și senator al Universității ”Ovidius” Constanța. Grasa este și doctor în ştiinţe medicale. Grasa, candidatul PSD pentru conducerea CJC, este un personaj cvasi-anonim la nivel de județ, potrivit info-sud-est.ro

Horia Constantinescu (50 de ani) este șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, controversat și contestat de organizațiile patronale, giganții fast-food, corporații și marile lanțuri de magazine din România, prin prisma controalelor pe care le face. Unul dintre businessurile pe care le-a promovat printr-un mesaj pe Facebook în octombrie 2023 este Ferma Dacilor, care a ars două luni mai târziu, în urma unui incendiu:

  • ”Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public”, transmitea Constantinescu în octombrie, iar ulterior incendiului a declarat că a promovat produsele culinare și nu spațiul de cazare.
Sursa foto: Facebook/ Horia Constantinescu

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: