DECIZII Toți membrii board-ului Hidroelectrica au scăpat de provizorat

Hidroelectrica
Sursa foto: ROMANIALIBERA.RO

Toți cei 7 membri ai Consiliului de Supraveghere al companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și emitentul cu cea mai mare capitalizare de la Bursa de Valori București (BVB), au de astăzi mandate definitive, valabile până în martie 2027.

Adunarea generală a acționarilor Hidroelectrica i-a confirmat și ″cimentat″ în funcții pe Petre Nicolescu, Cristian Stoina și Ana Bobîrcă, care până în prezent aveau mandate provizorii. Primii doi sunt reprezentanți ai acționarului majoritar, Ministerul Energiei, care deține circa 80% din capitalul companiei.

Bobîrcă, parteneră și directoare de investiții la compania de consultanță Central European Financial Services SA, controlată de Florin, Irina și Andrei Pogonaru, reprezintă acționarii minoritari și a fost propusă în board de fondurile de pensii private administrate de societatea de profil din grupul Allianz Țiriac.

Ea a concurat cu Nicolae Petria, unul dintre veteranii industriei financiar-bancare și ai pieței de capital din România, care a lucrat la Banca Națională a României (BNR) și înainte de schimbarea de regim din decembrie 1989.

Ceilalți membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Mihai-Liviu Mihalache, Carmen Radu, Silviu Avram și George Toniuc.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: